Home Nieuws Jong N-VA voorstel verwezenlijkt: Brugs panorama nu ook op avonden te zien
30
mrt
2021

Jong N-VA voorstel verwezenlijkt: Brugs panorama nu ook op avonden te zien

Het Belfort zal in de toekomst in sommige maanden van het jaar open zijn op avonden en maandagen. Jong N-VA pleitte hiervoor op een actie dag op dag vier jaar geleden. Met Jong N-VA Brugge-Torhout-Oostkust (BTO) zijn we verheugd dat het stadbestuur ons voorstel uit 2017, dat dateert van voor de gemeenteraadsverkiezingen, ter harte heeft genomen.

Dag op dag vier jaar

Exact vier jaar geleden voerden we met Jong N-VA actie aan het Belfort, om het zien van de zonsondergang aan de Brugse skyline mogelijk te maken. Waarschijnlijk heeft de Schepen van Cultuur na enkele jaren de weg gevonden naar onze lokale Jong N-VA website waar het nieuwsbericht van destijds nog steeds terug te vinden is.

Brugse skyline met zonsondergang

Daar stelde onze huidige voorzitter Ilse Coopman: “Hoe mooi zou het niet zijn om de zon te zien onder gaan achter de Brugse skyline vanop het Belfort?”, vandaag neemt schepen Niko Blontrock deze gedachte volledig over: “Voortaan kan iedereen nu genieten van een uniek panorama bij (val)avond. Tijdens de winter- en feestmaanden, wanneer de Markt verlicht is, zal dat ongetwijfeld prachtige beelden opleveren.”

Het Belfort zal nu in de maanden maart tot oktober en ook in december elke dag van de week te bezoeken zijn van 9 uur tot 20 uur. Dus ook ons voorstel om het Belfort open te stellen op maandagen, om overnachtingen op zondag aan te moedigen, werd opgepikt. Wij blijven voorstander van de opening van het Belfort op maandagen, in het bijzonder wanneer deze op feestdagen vallen.